Te Koop

Zoeken

Wie is er online?

We hebben 108 gasten en geen leden online

Uitslag F3A Worldcup Deelen 2015

Uitslag F3A Worldcup Deelen 2015
Op Zaterdag 27 en zondag 28 juni vond op Vliegbasis Deelen de Lowlandcup seizoen 2015 plaats.
De Lowland Cup telt mee voor de FAI World Cup, en is de enige internationale F3A kunstvlucht wedstrijd in Nederland die jaarlijks terugkeert. 31 Vliegers uit diverse landen streden om de felbegeerde punten voor de World Cup, waaronder de Word Cup winnaar van 20140 Lassi Nurila, de Europees kampioen 2014 Stefan Kaiser en de winnaar van de Lowland Cup 2014 Marco Mazzucchelli.
Zeer opvallend was het aantal van 7 junior piloten. Ignace Pawlenko was met zijn 13 jaar de jongste deelnemer. De 17 jarige Andre Bracht uit Duitsland is van alle junior piloten de beste gebleken, en ging met de welverdiende trofee naar huis. De Lowland Cup was tevens de eerste officiële kunstvluchtwedstrijd in Nederland, waarbij gebruik werd gemaakt van de digitale score-verwerking F3A-Score Pro van Winfried de Vries. Geheel vlekkeloos werden de scores van de vijftallige internationale juryleden geregistreerd. Nog voor de landing plaats had gevonden, stonden de uitslagen op een digitaal scherm vermeld, waarna ieder zich hier naartoe spoedde om hun resultaat te bekijken. Om de finale nog spannender te maken, werd het digitale scorebord tijdens het laatste F programma uitgezet. Op zaterdag werden door alle vliegers, twee maal het P programma gevlogen en op de zondagochtend het derde P programma. De tien beste vliegers hebben zondagmiddag twee maal het finaleprogramma gevlogen (het F programma). Maar liefst drie Nederlandse vliegers deden mee in de grote finale. Derk van der Vecht, Danny van Vliet en Roy Oostema. In de bovenste regionen van de finale ontstond een ware titanenstrijd tussen Lassi Nurila, Stefan Kaiser en Marco Mazzucchelli. Allen gingen bijna gelijk op en tot op het einde aan toe, was nog onduidelijk wie de winnaar was.

1. Marco Mazzucchelli

2. Lassi Nurila

3. Stefan Kaiser 

Beste Nederlanders top 10: Derk van der Vecht (4), Danny van Vliet (5), Roy Oostema (10).De complete einduitslag:Foto gallery met dank aan Cor Vrolijk.

ozio_gallery_nano

Laatst aangepast op maandag 19 februari 2018 13:10

Go to Top